Prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune si-a deschis portile in data de 21 iunie 2012, avand ca si invitati personalitati de marca ale lumii medicale europene, precum prof. univ. dr. Josep Redon, presedintele Societatii Europene de Hipertensiune, prof. univ. dr. Peter Nilsson, prof. univ. dr. Anthony Haegerty, presedintele Societatii Internationale de Hipertensiune, prof. univ. dr. Giuseppe Mancia , prof. univ. dr. Athanasiois J. Manolis.

in deschiderea primei Conferinte Internationale a Societatii Romane de Hipertensiune au luat cuvantul presedintele societatii, prof. univ. dr. Maria Dorobantu si prof. univ. dr. Josep Redon, presedintele Societatii Europene de Hipertensiune.

„Sunt onorat de invitatia facuta de Societatea Romana de Hipertensiune, de a participa la prima Conferinta Internationala. Societatea Romana de Hipertensiune este una dintre cele 21 de societatii afiliate Societatii Europene de Hipertensiune. Societatea Europeana de Hipertensiune are misiunea de a reduce riscul cardiovascular, iar in acest sens am desfasurat de-a lungul anilor o serie de activitati precum scoli de vara, conferinte, intalniri. De asemenea, avem programe de educatie in ceea ce priveste hipertensiunea arteriala”, a declarat prof. univ. dr. Josep Redon, presedintele Societatii Europene de Hipertensiune.

De asemenea, presedintele Societatii Elene pentru Studiul Hipertensiunii, prof. univ. dr. Athanasios J. Manolis a vorbit despre importanta hipertensiunii arteriale: „Sunt onorat sa ma aflu aici si tin sa-i multumesc presedintelui Societatii Romane de Hipertensiune, prof. univ. dr. Maria Dorobantu, pentru invitatie. Colaborarea dintre Societatea Romana de Hipertensiune si societatea noastra se realizeaza cu succes si speram ca pe viitor vom avea o colaborare la fel de fructuoasa”.

Importanta hipertensiunii arteriale si a organizarii primei Conferinte Internationale a Societati Romane de Hipertensiune, a fost subliniata si de prof. univ. dr. Giuseppe Mancia.

„E un privilegiu si o onoare pentru mine sa particip la prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune, asta cu atat mai mult cu cat hipertensiunea este un domeniu foarte important. Hipertensiunea arteriala are o abordare interdisciplanara, ce include multe specialitati medicale. Vreau sa multumesc Societatii Romane de Hipertensiune pentru tot ce a facut pana acum si pentru tot efortul depus si sper sa avem o colaborarea tot mai buna pe viitor”, a precizat prof. univ. dr. Giuseppe Mancia.

Deschiderea conferintei s-a finalizat cu un concert de muzica clasica sustinut de Orchestra Medicilor si cu o cina festiva. Prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune se desfasoara in perioada 21-23 iunie la Iasi, la Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu”.