Președenția României: A fost semnat decretul privind sporul acordat personalului medical activ în perioada stării de urgență din timpul pandemiei de Covid-19

0
240
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, miercuri, decretul privind privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 7 alin. (1) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19.

Potrivit documentului, sporul de până la 30% acordat personalului medical care execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit pe perioada stării de urgenţă şi trei luni după încetarea acesteia este suportat din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin bugetul de stat.

Tot astăzi, preşedintele a mai semnat un decret pentru promulgarea Legii privind accesul cu prioritate pentru femei gravide, precum şi pentru persoane însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani și cel privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului în domeniul securităţii sociale între România şi Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti, la 23 martie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE
Articolul precedentDr. Marina Adina Constantin: Diabetul poate fi prevenit atunci când pacientul merge din timp la specialist
Articolul următorUMF Iași: Congresul Internațional de Medicină Dentară pentru Studenți și Tineri medici STOMIS 2023