Prima operatie pentru fibrom uterin pe o singura incizie ascunsa sub cicatricea ombilicala a fost efectuata de catre dr. Voicu Simedrea, la Athena Hospital Timisoara, in data de 3 februarie 2012. Aceasta interventie a fost efectuata pentru prima data in Romania.

Pacienta s-a internat pentru sangerari si dureri intense la menstruatie. S-a intervenit chirurgical folosindu-se o metoda de ultima generatie, laparoscopia single-port. Mai exact, toate instrumentele si camera optica au fost introduse in corpul pacientei printr-o incizie de 1,5 cm ascunsa in cicatricea ombilicala.

„S-a practicat histerectomie subtotala interanexiala. Operatia a decurs fara incidente, timpul operator este comparabil cu cel din laparoscopia clasica. Durerea post-operatorie este diminuata prin aceasta metoda, iar rezultatul cosmetic este ideal: pe abdomenul pacientei nu va exista nicio cicatrice vizibila”, a declarat dr. Voicu Simedrea.

Pentru ca acest tip de interventie chirurgicala necesita doar o zi de spitalizare, in data de 4 februarie 2012 pacienta a fost externata. Dr. Voicu Simedrea este medic primar obstetrica-ginecologie, cu supraspecializarea gineco-oncologie, la un spital particular din Timisoara.