Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor se alatura si sustine demersul facut de Grupul de initiativa al mamicilor din Sibiu si Asociatia „Maine Unite ” Sibiu, privind dreptul copilului de a fi insotit pe perioada spitalizarii, potrivit unui comunicat de presa.

Asociatia sustine ca in multe dintre spitalele din Romania nu este respectat dreptul copilului de a nu fi separat de parintii sai, dreptul copilului de a se bucura de cea mai buna stare de sanatate pe care o poate atinge si de a beneficia de servicii medicale si de recuperare necesare pentru asigurarea realizarii efective a acestui lucru. De asemenea nu este respectat dreptul copilului de a fi crescut in conditii care sa permita dezvoltarea sa fizica, mentala si sprituala, chiar si pe perioada spitalizarii, precum si dreptul copilului de a beneficia de protectie impotriva abuzurilor de orice fel.

Totodata Asociatia este de parere ca parintii sunt obligati sa solicite asistenta medicala pentru a asigura copilului cea mai buna stare de sanatate pe care o poate atinge si pentru a preveni situatiile care pun in pericol viata, cresterea si dezvoltarea copilului.

„Regretam lipsa de implicare a autoritatilor locale si modul in care a fost si este tratata aceasta problema. Solicitam autoritatilor locale sa ia toate masurile necesare pentru respectarea tuturor drepturilor copiilor”, a declarat Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor.