Numarul persoanelor fara adapost si a celor cu hipotermie care au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale, in ultimele 24 de ore este de 224, potrivit unui comunicat de presa transmis Sanatatea TV.

Dintre acestea, 134 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si comportamentele de primiri urgente. La nivel national s-au mai inregistrat cinci decese in judetele Bihor, Botosani, Valcea si Timis, astfel incat numarul deceselor din cauza hipotermiei severe inregistrate de la avertizarea „cod galben de ger” emisa de meteorologi si pana in prezent, se ridica la 39.

De asemenea, in prezent se mai afla in evaluare alte 2 cazuri de deces inregistrate in Bucuresti, existand suspiciunea de intoxicare cu monoxid de carbon.

Cele mai multe decese s- au inregsitrat in randul persoanelor fara adapost si a cazurilor sociale.

Eforturile depuse de echipajele serviciilor de ambulanta si cele ale SMURD, care in aceasta perioada au avut misiuni de patrulare 24 de ore din 24, au facut ca numarul deceselor sa fie diminuat.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.