Examenul pentru Diploma Europeana de Transplant, organizat de Uniunea Europeana a Medicilor Specialisti, va fi sustinut in 2012 in Romania. Acest fapt reprezinta o premiera pentru tara noastra si marcheaza integrarea cu succes a transplantului romanesc in reteaua europeana de transplant, a transmis corespondentul SanatateaTV.ro, prezent la evenimentul de deschidere al celui de-al VIII-lea Congres ROMTRANSPLANT.

„Obtinerea Diplomei Europene de Transplant este de o importanta majora intrucat le permite titularilor atat sa profeseze in aceasta disciplina extrem de interesanta a medicinei si anume transplantul, cat si sa obtina o pozitie in structurile europene de transplant. Acest examen este recunoscut pe plan international si a fost organizat pentru prima data in 2011, la Glasgow, in cadrul Congresului Societatii Europene de Transplant”, a declarat prof. univ. dr. Irinel Popescu, presedintele Agentiei Nationale de Transplant.

in 2012, examenul pentru Diploma Europeana de Transplant are loc la Bucuresti, in cadrul celui de-al VIII-lea Congres ROMTRANSPLANT, ce se desfasoara in perioada 26-29 septembrie.