in Romania, desi vaccinarea nu este obligatorie, reprezinta una dintre cerintele obligatorii pentru integrarea copilului in comunitate, la gradinite si scoli. intrucat parintii sunt pusi in fata unor alegeri dificile privind sanatatea copiilor lor, acestia au nevoie de ajutorul medicului de familie dar si al medicului scolar in ceea ce priveste vaccinarea, se arata intr-un comunicat de presa trimis catre redactia SanatateaTV.ro.

a€œImunitatea de grup este o realizare cu greu atinsa. in ultimile doua decenii se estimeaza ca au fost salvate aproximativ 20 de milioane de vieti prin vaccinare. Rolul medicului de familie este de a acorda un sprijin competent parintilor aflati in fata acestei decizii, de a furniza informatii reale si verificate, din surse autorizate, de a lamuri diversele griji pe care parintii si le fac in urma unei informari haotice”, a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Altfel spus, este important ca parintii sa afle de la medicul de familie si posibilele efecte adverse ale vaccinarii, dar si posibilele efecte ale bolii pe care o combate acel vaccin si sa ia astfel o decizie informata, se mai arata in comunicat.

Imunizarea este una dintre cele mai eficace metode de profilaxie primara, spun specialistii. Ca urmare a eforturilor deosebite ale cercetarii in domeniu, un numar din ce in ce mai mare de boli infectioase beneficiaza de vaccinuri corespunzatoare.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti gasi accesand www.comunicatemedicale.ro