Un management performant este conditia esentiala in asigurarea unui act medical de calitate, care sa vina in sprijinul pacientilor. in realitate insa, in Romania, nu in toate spitalele se poate vorbi de un management performant. Şi asta din cauza ca nu sunt indeplinite toate conditiile, dupa cum spun specialistii.

„Sistemul sanitar din Romania si in special cel spitalicesc este intr-o continua transformare. Un management performant trebuie sa asigure in cadrul spitalului respectiv un act medical de calitate. Pentru un act medical de buna calitate, avand in centrul lui pacientul, este nevoie de indeplinit o serie de conditii. Astfel, este nevoie de o pregatire profesionala a corpului medical, de conditii hoteliere foarte bune si de tehnologie de varf. Daca lipseste o veriga din acestea trei, atunci actul medical nu poate fi realizat la parametri optimi. in acelasi timp, asigurarea unor conditii foarte bune de desfasurare a acestui act medical are repercusiuni hotaratoare asupra satisfactiei pacientului De altfel, ca sa ai performanta intr-un spital iti trebuie o echipa, dar si continuitate”, a declarat pentru SanatateaTV.ro, dr. Adrian Cotirlet, managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

in acelasi timp, dr. Eugeniu Banu, managerul Spitalului Privat Sfantul Constantin din Brasov, este de parere ca pentru a avea un management performant la nivel de unitate medicala este nevoie de „o viziune clara, niste repere si niste metode prin care sa atingi obiectivele propuse. Cu alte cuvinte, trebuie sa definesti foarte bine ce ai de facut. Performanta intr-un spital, indiferent de originea acestuia, este un element important, definitoriu si inca nu e inteles bine de foarte multa lume. inca se merge pe principii invechite, nu exista o scoala de management sanitar, nu exista o expertiza a managerilor romani in afara. E important pentru manageri sa poata avea o experienta in afara tarii, sa lucreze de exemplu cu un manager de spital din afara tarii.”

Declaratiile au fost facute pentru SanatateaTV.ro in cadrul Conferintei Management Performant in institutiile medicale din Romania, care s-a desfasurat in perioada 26 – 28 septembrie 2012, la Bucuresti.

„Conferinta Management Performant in institutiile medicale din Romania isi propune prin temele pe care le abordeaza sa promoveze in cadrul institutiilor medicale din Romania, atat la nivel privat cat si la nivel public, bune practici in managementul performantei si instituirea unui management performant. Unicitatea acestui eveniment este data in primul rand de tematica abordata”, a declarat pentru SanatateaTV.ro, Adrian Brudan, Manager solutii Performanta Organizationala Acumen Integrat.