Prefectul de Timiș infirmă „mitul” ratei ridicate de infectare care ar fi dată de testarea masivă

0
283

Prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth, a declarat că a primit o mulţime de mesaje cu fotografii din supermarketuri şi de la terase unde nu se respectă regulile anti-COVID şi nici nu se poartă corect masca.

Reprezentantul Guvernului în judeţ a infirmat „un mit” care circulă în mass-media locală, potrivit căruia Timişoara este singurul oraş unde are loc o testare masivă a populaţiei, spunând că acelaşi lucru se întâmplă şi în Cluj-Napoca, „dar în momentul de faţă, Timişoara este, din păcate, oraşul cu cele mai multe rezultate pozitive ale acestor testări”.

„Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Irlanda, Suedia şi Cehia au impus deja o serie de măsuri mai stricte pentru limitarea răspândirii virusului. În această după-amiază, am primit o mulţime de mesaje cu fotografii din supermarketuri şi de la terase (din Timişoara, n.r.), unde nu se respectă regulile şi nici nu se poartă corect masca. Ştiu că după o săptămână de lucru, fiecare dintre voi vă doriţi să petreceţi acest weekend alături de cei dragi, dar fac apel la fiecare dintre voi să trataţi cu maximă seriozitate situaţia în care ne aflăm. Trebuie să respectăm cu stricteţe recomandările specialiştilor”, arată prefectul Nemeth, într-o postare pe Facebook.

Nemeth a precizat că şi-a petrecut prima zi în noua funcţie căutând soluţii pentru situaţia epidemiologică în care se află judeţul şi municipiul Timişoara, unde rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este în continuă creştere, ajungând la 5,352 la mia de locuitori şi, respectiv, la 7,44.

El a avut discuţii cu secretarul de stat Raed Arafat, cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Flavius Cioca, cu managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, Cristian Oancea, cu vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, Dorel Săndesc, şi cu şeful Secţiei de boli infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş”, dr. Virgil Musta.

„Am încercat să înţeleg cât mai bine situaţia concretă în care ne aflăm. La nivelul municipiului Timişoara şi a zonei periurbane, cifrele nu arată deloc bine. Creşterea accelerată a numărului de persoane infectate pune presiune pe spitalele din Timişoara. În momentul de faţă, în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara nu mai există locuri libere. Specialiştii mi-au confirmat că noua tulpină este mult mai contagioasă, iar răspândirea comunitară s-a produs deja la nivelul judeţului nostru”, a explicat prefectul Zoltan Nemeth.

 

Articolul precedentUn studiu arată că vaccinul AstraZeneca este eficace împotriva variantei braziliene de coronavirus
Articolul următorDr. Imbri: Nu va mai fi o pandemie, va fi o boală care se alătură șirului de boli pe care o vom face sau nu