Un studiu arată că vaccinul AstraZeneca este eficace împotriva variantei braziliene de coronavirus

0
310

Datele preliminare ale unui studiu efectuat de Universitatea Oxford arată că vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca este eficace împotriva variantei P1 a coronavirusului, din Brazilia, transmite Reuters.

Datele studiului arată că vaccinul nu va trebui modificat pentru a proteja împotriva variantei despre care se crede că ar proveni din oraşul amazonian Manaus, a spus sursa.

Sursa informației nu a spus care este eficacitatea exactă a vaccinului împotriva variatei respective. Rezultatele complete ale studiului ar trebui să fie publicate în curând, posibil în martie.

Datele preliminare au indicat că vaccinul realizat de AstraZeneca are o eficacitate mai scăzută împotriva variantei sud-africane a noului coronavirus, care este similară cu P1. În consecinţă, Africa de Sud a oprit utilizarea vaccinului în ţară.

Informaţia vine în timp ce un studiu de mică amploare a sugerat că vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania chineză Sinovac ar putea să nu fie eficace împotriva variantei braziliene.

Reprezentanţii AstraZeneca şi ai Universităţii Oxford nu au răspuns imediat solicitărilor de a oferi o reacție.

Brazilia se confruntă în prezent cu un al doilea val al epidemiei, iar miercuri a consemnat un nivel record de 1.910 decese provocate de COVID-19.

Epidemiologii consideră că varianta P1 contribuie la creşterea numărului de cazuri de infectare şi de decese şi există o îngrijorare în comunitatea ştiinţifică referitoare la rezistenţa variantei la vaccinuri.

Articolul precedentCNCAV: 100.000 de persoane din învățământ, vaccinate împotriva COVID-19
Articolul următorPrefectul de Timiș infirmă „mitul” ratei ridicate de infectare care ar fi dată de testarea masivă