Un studiu arată că vaccinul AstraZeneca este eficace împotriva variantei braziliene de coronavirus

0
43

Datele preliminare ale unui studiu efectuat de Universitatea Oxford arată că vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca este eficace împotriva variantei P1 a coronavirusului, din Brazilia, transmite Reuters.

Datele studiului arată că vaccinul nu va trebui modificat pentru a proteja împotriva variantei despre care se crede că ar proveni din oraşul amazonian Manaus, a spus sursa.

Sursa informației nu a spus care este eficacitatea exactă a vaccinului împotriva variatei respective. Rezultatele complete ale studiului ar trebui să fie publicate în curând, posibil în martie.

Ad in title

Datele preliminare au indicat că vaccinul realizat de AstraZeneca are o eficacitate mai scăzută împotriva variantei sud-africane a noului coronavirus, care este similară cu P1. În consecinţă, Africa de Sud a oprit utilizarea vaccinului în ţară.

Informaţia vine în timp ce un studiu de mică amploare a sugerat că vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania chineză Sinovac ar putea să nu fie eficace împotriva variantei braziliene.

Reprezentanţii AstraZeneca şi ai Universităţii Oxford nu au răspuns imediat solicitărilor de a oferi o reacție.

Brazilia se confruntă în prezent cu un al doilea val al epidemiei, iar miercuri a consemnat un nivel record de 1.910 decese provocate de COVID-19.

Epidemiologii consideră că varianta P1 contribuie la creşterea numărului de cazuri de infectare şi de decese şi există o îngrijorare în comunitatea ştiinţifică referitoare la rezistenţa variantei la vaccinuri.

Articolul precedentCNCAV: 100.000 de persoane din învățământ, vaccinate împotriva COVID-19
Articolul următorPrefectul de Timiș infirmă „mitul” ratei ridicate de infectare care ar fi dată de testarea masivă