Prefectul Capitalei, despre verificarea veridicității dovezii de vaccinare pentru accesul în localuri

0
64

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat marți cum se va face accesul populației în localuri, odată cu relaxarea măsurilor anti-COVID-19 începând cu 1 iunie, dar a precizat și cine și cum se va realiza verificarea veridicității dovezii de vaccinare împotriva noului coronavirus.

”Cei care vor să participe la evenimente trebuie să aibă dovadă vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic. Simpla verificare a existenței acestui document o face persoana care asigura accesul în incintă. Organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toți cei care intră posedă un astfel de document”, a declarat Alin Stoina pentru Antena3.

În ceea ce privește veridicitatea documentelor, aceasta ”va putea fi verificată de organele de control. Poliția poate veni într-un club, și să verifice aleator participanții și să verifice dacă documentele pe care aceștia le au sunt valabile. Există o baza de date cu vaccinarea și pot fi verificați oricând. Vizualizarea acestor date este obligație legală. Deci cei care permit accesul au dreptul și obligația de a vizualiza aceste date. Nu le pot capta. Este obligația operatorului economic să verifice că, dacă doresc să intru într-un club, am acest document. Simpla vizualizare a informației. Nu poate să stocheze. Restul de prelucrare, verificarea veridicității, stocarea, o pot face numai autoritățile”, a mai precizat prefectul Capitalei.

Ad in title
Articolul precedent1 iunie, Ziua Mondială a Laptelui
Articolul următorOMS anunță un nou sistem de denumire pentru variantele de COVID-19