1 iunie, Ziua Mondială a Laptelui

0
104

Ziua Mondială a Laptelui este marcată anual, la nivel mondial, în data de 1 iunie, dată la care se sărbătorește în peste 50 de state din lume și Ziua Internațională a Copilului.

Potrivit worldmilkday.org, Ziua Mondială a Laptelui a fost declarată în anul 2001 de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO – Food and Agriculture Organization). Această zi a fost instituită cu scopul de a atrage atenţia asupra problemelor şi activităţilor legate de producţia de lactate.

Evenimentele din 2021 dedicate Zilei Mondiale a Laptelui au debutat cu raliul Enjoy Dairy (29-31 mai) și se finalizează pe 1 iunie, odată cu Ziua mondială a laptelui.

Tema din 2021 a Zilei Mondială a Laptelui se concentrează asupra durabilităţii în sectorul produselor lactate, cu mesaje despre mediu, nutriţie şi socio-economie.

Potrivit Federaţiei Internaţionale a Laptelui, un om consumă, anual, în medie 110,7 kg de produse lactate, un consum în creştere dacă ar fi să facem o comparație cu anul 2005 când un om consuma 102 kg de produse lactate pe an. Europa consumă 200,3 milioane de tone de lactate pe an, în timp ce Oceania consumă doar 8,3 milioane de tone pe an, conform Federaţiei Internaţionale a Laptelui.

Articolul precedent1 iunie, Ziua Internațională a Copilului! La Mulți Ani tuturor copiilor!
Articolul următorPrefectul Capitalei, despre verificarea veridicității dovezii de vaccinare pentru accesul în localuri