OMS anunță un nou sistem de denumire pentru variantele de COVID-19

0
70

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat un nou sistem de denumire pentru variantele COVID-19. Astfel, pe viitor se va folosi litere greceşti în cazul versiunilor descoperite în ţări ca Marea Britanie, Africa de Sud şi India, potrivit BBC.

Pentru varianta descoperită în Regat se va folosi Alpha, Beta pentru cea din Africa de Sud și Delta pentru cea din India.

Potrivit OMS, această decizie a fost luată pentru a simplifica discuţiile, dar şi pentru a ajuta la înlăturarea stigmatului numelor.

Ad in title

”Nicio ţară nu trebuie stigmatizată pentru detectarea şi raportarea de variante”, a scris Maria Van Kerkhove, director al OMS, pe Twitter. Ea a făcut apel pentru ”supravegherea solidă” a variantelor şi pentru împărtăşirea datelor ştiinţifice, pentru a ajuta la oprirea răspândirii acestora.

Literele vor fi folosite atât pentru variantele preocupante, cât şi pentru variantele de interes.

Lista a fost deja publicată de OMS.

OMS atrage însă atenția că literele greceşti nu vor înlocui denumirile ştiinţifice.

Van Kerkhove a declarat pentru Stat News că în cazul în care sunt identificate oficial mai mult de 24 de variante, sistemul va rămâne fără litere greceşti şi va fi anunţat un nou program de denumire.

Luni, un cercetător care consiliază guvernul britanic a spus că ţara se află în faza de început al celui de-al treilea val de infecţii cu noul coronavirus, alimentat în parte de varianta Delta. La finalul săptămânii trecute, Vietnamul a anunţat că a descoperi o variantă ce combină Alpha şi Delta, care se răspândeşte mai repede şi este foarte periculoasă, potrivit BBC.

Articolul precedentPrefectul Capitalei, despre verificarea veridicității dovezii de vaccinare pentru accesul în localuri
Articolul următorCampania ”Împreună pentru sănătatea copiilor” debutează la Institutul Clinic Fundeni