Campania ”Împreună pentru sănătatea copiilor” debutează la Institutul Clinic Fundeni

0
74

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Carol Davila” din Bucureşti, prin Fundaţia ”Împreună pentru Educaţie şi Sănătate”, şi-a propus să dezvolte o serie de proiecte caritabile dedicate micilor pacienţi, proiecte ce vor fi incluse într-o amplă campanie de modernizare a clinicilor universitare de pediatrie – ”Împreună pentru sănătatea copiilor”.

Un prim proiect din cadrul acestei campanii va fi realizat împreună cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti (departamentul de artă murală) şi vizează redecorarea spaţiului interior al secţiei de pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni din Capitală, se arată într-un comunicat de presă al UMF ”Carol Davila”.

”Decizia înfiinţării Fundaţiei UMFCD, ”Împreună pentru Educaţie şi Sănătate”, are ca bază fundamentală dezvoltarea, alături de o serie de parteneri din mediul de afaceri, cele ştiinţifice, culturale sau educaţionale, a unor proiecte sustenabile menite să vină atât în sprijinul studenţilor noştri cât, mai ales, în cel al semenilor aflaţi în suferinţă, iar un astfel de proiect, precum cel ce va demara la Institutul Clinic Fundeni reprezintă doar un început al reconfigurării clinicilor noastre universitare, în special cele de pediatrie”, a declarat rectorul UMF ”Carol Davila” din Bucureşti, prof. univ. dr. Viorel Jinga.

Ad in title

Totodată, coordonatorul acestui proiect, prodecan al Facultăţii de Medicină din cadrul UMF ”Carol Davila”, lector univ. dr. Ştefan Busnatu a precizat faptul că ”prin Fundaţia ”Împreună pentru Educaţie şi Sănătate” a Universităţii noastre am iniţiat deja discuţii cu parteneri externi în vederea achiziţionării unor echipamente medicale necesare modernizării clinicii universitare de pediatrie de la I. C. Fundeni şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să putem definitiva şi implementa şi acest proiect care, sper că va genera un plus de speranţă în viaţa micilor pacienţi aflaţi în diverse stadii de diagnostic şi tratament”.

La rândul său, managerul I. C. Fundeni, prof. univ. dr. Anca Coliţă a ţinut să sublinieze că ”atât în nume personal, cât şi în numele micuţilor noştri pacienţi ţin să le mulţumesc tuturor pentru această frumoasă iniţiativă care, cu siguranţă, va genera, prin cromatică şi talentul studenţilor UNARTE, o altă perspectivă asupra imaginii de spital, una de poveste, pentru toţi copiii internaţi în clinica noastră , dar şi pentru cadrele medicale de aici, pentru că în definitiv, copilăria rămâne cea mai frumoasă poveste a vieţii”.

Proiectul presupune execuţia unor lucrări de artă plastică ce constau în crearea unor decoraţiuni murale (tehnica acrilic), pe o suprafaţă de 70 de metri pătraţi, şi va fi realizat de un grup de 20 de studenţi (anul II de studii) ai Facultăţii de Arte Decorative şi Design ce vor fi coordonaţi de lector univ. dr. Epuraş Liviu, lector univ. dr. Mateiaş Bogdan şi asist. univ. dr. Bărbieru Georgian.

”Prin asocierea cu UMFCD încercăm ca, prin acest frumos proiect să colorăm copilăria celor aflaţi în suferinţă, iar decoraţiunea murală ce va fi realizată la Institutul Clinic Fundeni propune o incursiune în universul copilăriei, în care predomină accentele ludice şi paleta cromatică cu colorit puternic, tonuri rafinate şi calde, menite să ofere o oază de bucurie şi speranţă într-un spaţiu dedicat vindecării”, a declarat rectorul UNARTE, prof. univ. dr. Cătălin Bălescu în comunicat.

Lucrările vor fi realizate în perioada 05.07.2021-23.07.2021, iar costul materialelor necesare implementării acestui prim proiect din cadrul Campaniei ”Împreună pentru sănătatea copiilor” vor fi suportate integral de către managerul unei companii din judeţul Călăraşi, Ionel Lăţcan care a precizat că „în limita posibilităţilor noastre am încercat să fim cât mai aproape de sistemul sanitar din România şi de semenii noştri aflaţi în suferinţă, mai ales într-o perioadă atât de grea, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, perioadă pe care sper să o depăşim cât mai repede, iar zâmbetul revenirii la normalitate să înflorească mai ales pe chipul copiilor noştri”.

Articolul precedentOMS anunță un nou sistem de denumire pentru variantele de COVID-19
Articolul următorChina a raportat primul caz de infecție cu H10N3 a gripei aviare la om