Postul de director general al INSP va fi ocupat fără concurs

0
132

sursa foto: INSP/ Facebook

 

Directorul general al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) va fi schimbat fără concurs, în baza selecției de dosare. Acest lucru se va realiza pe o perioadă determinată, în contextul generat de pandemia de COVID-19, se arată într-un document al INSP.

Ad in title

”Institutul Național de Sănătate Publică organizează ocuparea fără concurs, în baza selecției de dosare, pe o perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, personal pentru următoarele posturi vacante de conducere, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 905/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătății, inclusiv funcțiile publice de execuție și conducere, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art. 11 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19: 1 post Director General”, se arată în document.

Potrivit INSP, condițiile de participare sunt:

Condiții generale:

– îndeplinește condițiile prevăzute de lege în vederea exercitării profesiei în România;

– are vârsta de minimum 18 ani impliniți;

– are capacitate deplină de exercițiu;

– are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată de medicul de familie sau medicul de specialitate medicina muncii;

– îndeplinește condițiile de studii prevăzute de lege pentru postul vacant;

– indeplinește condițiile specifice pentru ocuparea postului vacant conform fișei de post;

– nu a fost condamnat pentru savârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului sau contra autorității, de serviciu sau în legatură cu serviciul, care impiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care l-ar face incompatibil cu exercitarea funcției vacante pentru care candidează, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

Condiții specifice:

– studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență în specialitatea postului

– cadru universitar sau medic primar în domeniile sănătate publică, epidemiologie sau igienă

– vechime necesară în muncă – minim 10 ani

– vechime necesară în specialitate – minim 5 ani

Articolul precedentAndreea Moldovan: Testarea COVID-19 în farmacii ar putea să înceapă într-o săptămână
Articolul următorDecizie unică în România, la SJU Suceava: Pacienții COVID din ATI pot fi vizitați de rudele de gradul I