Decizie unică în România, la SJU Suceava: Pacienții COVID din ATI pot fi vizitați de rudele de gradul I

0
44

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava a luat o decizie unică, în acest moment, în România, aceea de a permite pacienților COVID-19 de la ATI să fie vizitați de o rudă de gradul I.

”Procedura este simplă: un pacient aflat la ATI, are dreptul o dată pe săptămână la o vizită a unei rude gradul I, în baza unei cereri pe care o depune vizitatorul la directorul medical. Vizita se face respectând reguli extrem de stricte epidemiologic, cu trasee bine stabilite, echipare-dezechipare, însoțit de persoane din spital”, informează unitatea sanitară într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Am dorit să iau această decizie pentru a îmbunătăți starea de sănătate a celor aflați în stare gravă! Chiar dacă este un efort mare pentru cadrele medicale și auxiliare, s-au observat rezultate pozitive în cazul pacienților. În primul rând suntem oameni și fiecare pacient are nevoie de energia pozitivă transmisă de membrii familiei!”, precizează managerul SJU ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Alexandru Calangea.

Articolul precedentPostul de director general al INSP va fi ocupat fără concurs
Articolul următorLinie telefonică gratuită de suport psihologic-emoțional pentru persoanele afectate de COVID-19