Platforma informatica a sistemului de asigurari de sanatate, indisponibila. Serviciile medicale vor fi acordate offline

0
52

Platforma informatica a sistemului de asigurari de sanatate, PIAS, este indisponibila de la ora 08:30 din cauza unor probleme de comunicatie. Specialistii IT lucreaza la remedierea sistemului, potrivit unui comunicat de presa remis la redactia www.sanatateatv.ro de catre Biroul de Presa al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Chiar daca sistemul este indisponibil, furnizorii de servicii medicale vor opera in aplicatiile proprii serviciile prestate in modul „offline”, iar in momentul remedierii sistemului, aceste servicii vor fi raportate online.

„Sper ca sistemul sa fie remediat in cel mai scurt timp. Rog furnizorii de servicii medicale sa respecte procedurile astfel incat aceasta disfunctionalitate sa nu fie resimtita de pacienti. Acestia trebuie sa primeasca serviciile medicale de care au nevoie, urmand ca medicii sa le raporteze in termen de 72 de ore de la prestarea lor pentru a fi validate”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, in comunicatul de presa.

Articolul precedentPneumo Road Show Iasi 2015 a reunit specialisti ce au dezbatut necesitatea existentei unei abordari interdisciplinare
Articolul următorMedici din Israel ofera consultatii gratuite victimelor incendiului din data de 30 octombrie 2015