Plasturi cu testosteron pentru cresterea libidoului la menopauza

0
356

Femeile aflate la menopauza care au primit plasturi cu testosteron care se aplica pe piele, au semnalat o intensificare a libidoului, conform unui nou studiu, informeaza Reuters.
„Multe femei trecute de menopauza continua sa fie active sexual, in pofida absentei sau a diminuarii libidoului, intretinand relatii sexuale doar pentru a-si satisface partenerul de viata si pentru a mentine armonia domestica,” a comentat autoarea acestui studiu, Dr. Susan R. Davis, de la Monash University din Prahran, Australia.

in cadrul acestui studiu 267 de femei aflate la menopauza au primit plasturi epidermici cu testosteron in doze de 150 de grame pe zi, alte 267 de femei au primit plasturi cu 300 de grame de testosteron pe zi, iar un al treilea grup, format din 277 femei, au primit un placebo. Plasturii cu testosteron, fabricati de Intrinsa si Procter & Gamble, au fost aplicati pe abdomen.

Dupa 24 de saptamani de tratament s-a inregistrat o crestere importanta a frecventei rapoartelor sexuale catalogate drept satisfacatoare de femeile care au primit plasturii cu 300 de grame de testosteron fata de femeile care au primit un placebo. Diferentele au fost mai mici intre grupurile care au primit doze diferite de testosteron.

Ambele grupuri de femei care au primit plasturii cu testosteron au inregistrat cresteri semnificative ale apetitului sexual si scaderi ale nivelului de stres sau anxietate.
Cel mai frecvent efect secundar al acestor tratamente hormonale a fost o intensificare a cresterii de par in zone nedorite. Alte efecte secundare ce se pot manifesta, insa au o rata mica de incidenta, sunt acneea, alopecia si ingrosarea vocii. Un pret mic de platit pentru o mare fericire conjugala!?

Sursa: Agerpres

Articolul precedentSaptamana Mondiala a Diabetului
Articolul următorPrognostic rezervat pentru minerii internati la Spitalul de Arsi