Plafoanele pentru medicamentele compensate vor fi desfiintate

0
252

Plafoanele pentru medicamentele compensate vor fi desfiintate de la 1 octombrie, a anuntat ieri ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu. Maine urmeaza sa se adopte o Hotarare de Guvern in acest sens.

Eugen Nicolaescu a anuntat ca bolnavii isi vor putea procura medicamentele prescrise in regim de compensare oricand, fara a se mai lovi de refuzul farmacistilor de a elibera medicamentele. Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, sustine ca masura poate fi fezabila atat timp cat prescriptia ramane la fel si nu se mareste de trei sau patru ori.

Pe de alta parte, farmacistii considera ca nu vor gasi suficienti bani pentru a acoperi toate retetele si cer medicilor sa impuna anumite restrictii in ceea ce priveste eliberarea medicamentelor compensate sau gratuite. Vicepresedintele Colegiului Farmacistilor, Clara Popescu, declara ca aceasta masura este una pur electorala. in conditiile in care nu exista plafon si se vor elibera medicamentele, spune aceasta, farmaciile nu-si vor primi banii pentru ca nu poate fi vorba de o suma nelimitata.

Distribuitorii de medicamente sunt, insa, incantati si spera la vanzari record in conditiile in care farmaciile isi epuizeaza plafoanele pentru medicamente gratuite si compensate la jumatatea lunii.

Articolul precedentFocare de trichineloza in tara
Articolul următorO fata din India sangereaza din pori, in mod nejustificat