Aparatura performanta nefolosita

0
197

Maternitatea Bega din Timisoara dispune de aparatura performanta, dar este tinuta in cutii si nu poate fi folosita, din cauza cladirii foarte vechi in care functioneaza maternitatea.

Din cauza peretilor crapati si subrezi si a structurii foarte vechi a maternitatii, medicii sunt nevoiti sa foloseasca in continuare vechile aparate. Aparatura veche este folosita la maxim, dar intre timp, numarul nou-nascutilor cu probleme a crescut, iar aparatura a devenit insuficienta pentru volumul de munca.

Noile incubatoare, aparatele de anestezie, mesele de operatii, atat de necesare sectiilor din maternitate stau pe holuri, nefolosite, de mai bine de sase luni.

Aparatura ultramoderna, primita de la Ministerul Sanatatii nu poate fi folosita de catre medici, acestia fiind nevoiti sa lucreze tot cu aparatura veche, de aproape 20 de ani. Daca se strica aparatura veche, nu mai poate fi reparata asa ca, noua aparatura ar fi vitala.

Conditiile din cladire nu permit instalarea noii aparaturi, deoarece constructia are mai bine de o suta de ani si trebuie reparate instalatiile electrice, sanitare, practic totul. Pentru ca noile aparate sa poata fi utilizate este nevoie ca maternitatea sa intre intr-un amplu proces de reabilitare.

Conducerea Spitalului Judetean din Timisoara, de care apartine maternitatea a obtinut de la Consiliul Judetean Timis suma de 700.000 de lei pentru renovarea unitatii, insa suma este insuficienta. Medicii Maternitatii Bega din Timisoara spera ca pana la sfarsitul anului sa poata folosi noua aparatura, ceea ce presupune, fireste, si reabilitarea cladirii spitalului.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentFocare de trichineloza in tara
Articolul următorO fata din India sangereaza din pori, in mod nejustificat