Bebelus internat cu sindrom alcoolic

0
182

Un bebelus din localitatea vasluiana Banca a ajuns in stare grava la spital, fiind diagnosticat cu sindrom alcoolic fetal si malnutritie.

Potrivit medicilor, copilul a fost alaptat la san de mama sa, care era foarte des in stare de ebrietate. Medicii, care sustin ca bebelusul avea inca din timpul vietii intrauterine ciroza hepatica, au anuntat si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) despre acest caz.

„Nu am mai avut pana acum cazuri similare. Este socant ce s-a intamplat. Neglijenta acestei mame nu trebuie sa ramana nepedepsita. Ne mira faptul ca acest copil nu provine dintr-o familie dezorganizata sau cu probleme de ordin material. Copilul va fi dat in grija unui asistent maternal profesionist”, a declarat directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu-Ştefanica.

DGASPC Vaslui a cerut emiterea unei ordonante prezidentiale, astfel incat si cei doi fratii ai micutului sa fie scosi din familie. Mama, cercetata penal, ar putea fi decazuta din drepturile parintesti.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentFocare de trichineloza in tara
Articolul următorO fata din India sangereaza din pori, in mod nejustificat