Bolnava psihic, incendiata intr-un centru de ingrijire

0
180

O femeie cu afectiuni psihice, asistata social in cadrul Centrului de Asistenta Sociala de la Bolintin Vale, judetul Giurgiu, a fost internata la Spitalul de Arsi din Bucuresti, dupa ce a suferit arsuri pe aproximativ 60 la suta din suprafata corpului din cauza unui foc aprins in curtea institutiei.

„Am fost instiintat de aceasta situatie de conducerea Directiei de Asistenta Sociala a Judetului Giurgiu si am dispus constituirea unei echipe care sa verifice toate detaliile producerii acestui accident”, a declarat intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu. Potrivit acestuia, in curtea centrului de ingrijire, unul dintre angajati ar fi dat foc, fara sa aiba voie, unor resturi vegetale, iar persoana bolnava a ajuns in acea zona si a luat foc. „Este exclusa varianta unei sinucideri. Nu se stie cum a intrat in foc, ori a cazut, ori a alunecat. Este vorba despre faptul ca personalul centrului nu si-a facut datoria”, a aratat Dumitru Beianu.

Conducerea Directiei de Asistenta Sociala a spus ca personalul avea norme teoretice stricte care ar fi trebuit aplicate pentru a nu se ajunge intr-o astfel de situatie.

„Desi la Centrul de la Bolintin Vale este personal angajat suficient, aproape 35 la suta dintre angajati sunt permanent in concediu medical sau de alta natura, ceea ce ar putea oferi o explicatie a lipsei de vigilenta in aceasta situatie”, a mai spus Dumitru Beianu.

Femeia care a suferit arsuri se afla in continuare in Spitalul din Capitala, este stabila, dar medicii sunt rezervati in privinta sanselor ei de supravietuire. Bolnava are 59 de ani, este originara din Tulcea, se afla in centrul de la Bolintin Vale de mai multi ani suferind de o afectiune psihica destul de serioasa si nu mai are rude apropiate.

Este primul caz de acest fel inregistrat la Directia de Asistenta Sociala Giurgiu. La centrul de la Bolintin Vale sunt aproximativ o suta de asistati cu probleme psihice.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentFocare de trichineloza in tara
Articolul următorO fata din India sangereaza din pori, in mod nejustificat