Cauzele mortii tinerei fete, tratata in Baia Mare

0
110

Rezultatele necropsiei au confirmat ca tanara de 15 ani din localitatea maramureseana Nanesti, care fusese tratata de raceala la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare, suferea de fapt de meningita.

Subcomisarul Ileana Velea, din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei Maramures, a informat ca moartea tinerei fete a fost cauzata de o insuficienta cardio-respiratorie acuta, pe fondul unei meningoencefalite virale. Pentru continuarea cercetarilor, dosarul a fost inaintat Parchetului din Maramures.

in data de 18 septembrie, tanara fata a fost dusa la Spitalul Judetean de Urgenta, pentru ca avea o stare febrila si acuza dureri de cap. in urma consultatiei, medicii i-au prescris un tratament pentru raceala. in noaptea de 21 septembrie, fata s-a simtit din nou rau si a fost transportata cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta. Desi prezenta febra de 40 de grade, medicul, care a consultat-o, a trimis-o acasa, prescriindu-i doar un tratament cu antibiotic si recomandandu-i sa nu mearga la scoala. Nici acest tratament nu a condus insa la ameliorarea starii fetei. Dupa 2 zile, tinerei i s-a facut din nou rau si a fost internata de urgenta la Spitalul din Sighetul Marmatiei, suspectata de meningita virala. Dupa 17 ore de la internare, fata a decedat.

Politistii din Sighetul Marmatiei au demarat cercetari pentru a stabili imprejurarile care au provocat decesul tinerei fete. in paralel, a fost demarata o ancheta administrativa la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare. De asemenea, Colegiul Medicilor umeaza sa desfasoare o ancheta medicala, dupa ce sesizarea, primita de parintii fetei, va fi discutata in comisia de Jurisdictie.

Articolul precedentFocare de trichineloza in tara
Articolul următorO fata din India sangereaza din pori, in mod nejustificat