Riscul ca barbatii sa sufere pierderi de memorie la batranete este de doua ori mai mare decat cel al unei femei, potrivit oamenilor de stinta din Statele Unite ale Americii.

Cercetarile au evidentiat ca nu doar memoria devine o problema pentru barbati pe masura ce inainteaza in varsta, dar si anumite functii

cerebrale care vizeaza planificarea si realizarea unor sarcini complexe. Studiul a fost realizat pe un esantion de 1450 de persoane cu varste cuprinse intre 70 si 89 de ani care nu aveau probleme de dementa. Pe parcursul cercetarilor, participantii au fost rugati sa efectueze o serie de teste de memorie la fiecare trei luni, pe o perioada de aproximativ trei ani.

Rezultatele cercetarilor au aratat ca 296 de persoane au fost depistate cu probleme de memorie pe parcursul studiului, iar cele mai multe dintre ele erau de sex masculin. Din punct de vedere statistic, jumatate dintre aceste persoane vor dezvolta maladia Alzheimer, ce se caracterizeaza prin pierderi severe de memorie.

Totodata studiul a subliniat ideea ca riscul de a se confrunta cu asemenea probleme este mai mare pentru doua categorii de oameni: cel cu un nivel de educatie mai redus si cei care nu sunt casatoriti.