Pfizer a anunțat că vaccinul său anti-COVID-19 are o eficiență de 94% în rândul vârstnicilor

0
228

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat, miercuri, că vaccinul său anti-COVID-19 a fost de 95% eficient și nu a cauzat probleme serioase de siguranță, în urma unei analize finale a studiului de fază 3 a vaccinului. De asemenea, vaccinul a fost în proporție de 94% eficient în cazul adulților în vârstă, care sunt mai vulnerabili la dezvoltarea unor forme severe de Covid-19.

Compania a anunțat că intenționează să aplice pentru autorizarea de urgență a vaccinului în următoarele zile, a anunțat New York Times.

Studiile au arătat că vaccinul a prevenit formele moderate și severe de Covid-19. În cadrul studiilor, au fost raportate 170 de cazuri de infecție cu coronavirus în rândul voluntarilor care au luat parte la teste. Dintre aceste cazuri, 162 de infecții au fost la persoane cărora li s-a administrat placebo sau vaccinuri cu soluție salină simplă, în timp ce opt cazuri au fost la participanții care au primit vaccinul propriu-zis.

„Au fost 10 cazuri severe de COVID-19 observate în proces, cu nouă dintre cazuri care au apărut în grupul placebo și unul în grupul vaccinat”, au mai precizat reprezentanții Pfizer.

Eficacitatea vaccinului a fost constantă în funcție de vârstă, rasă și etnie, a mai anunțat compania Pfizer. Singurul element advers a fost oboseala, la 3,7% dintre pacienți.

Pfizer, care dezvoltă vaccinul alături de BioNTech, a anunțat că vor aplica în termen de zile pentru a obține autorizarea de urgență, de la autoritatea americană care reglementează piața medicamentelor, US Food and Drug Administration.

După ce vaccinul va primi autorizația, Pfizer și BioNTech ar urma să producă până la 50 de milioane de doze disponibile până la sfârșitul anului, și până la 1,3 miliarde până la sfârșitul lui 2021.

Articolul precedentSanitas organizează o “acțiune a tăcerii” pentru victimele de până acum ale sistemului sanitar românesc
Articolul următorAsistent șef Nucleu ATI ROL 2: Sunt foarte mulţi tineri. Lucrurile se degradează pe neaşteptate