Peste 59.000 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani programate la vaccinare cu vaccinul AstraZeneca

0
49

CNCAV a anunțat marți că 59.522 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani sunt programate pentru vaccinarea cu serul de la AstraZeneca.

”Din momentul ridicării restricției de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, din care 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani”, se arată în informarea CNCAV.

Restricţia de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca a fost eliminată de luni, ca urmare a recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Ad in title

Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului, informează CNCAV.

Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19.

Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză.

Articolul precedentStudiu: Vaccinul Pfizer/ BioNTech, eficient împotriva tulpinii braziline
Articolul următorAvocatul Poporului intervine în cazul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu