Avocatul Poporului intervine în cazul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

0
25

Avocatul Poporului trage un semnal de alarmă privind nevoia de transparență atunci când persoanele sunt lipsite de libertate și în imposibilitate de a comunica și intervine în cazul de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, revenind asupra proiectului demarat la începutul lunii iunie 2020, la recomandarea Subcomitetului pentru Prevenirea Torturii din cadrul ONU, care vizează spitalele COVID și suport COVID, pentru a se asigura că atât drepturile pacienților internați, cât și ale personalului medical sunt respectate în egală măsură.

”Din păcate, câțiva manageri de spitale, și mai ales unii politicieni, fără să înțeleagă rostul acțiunilor noastre de prevenire, nevoia de transparență atunci când persoanele sunt lipsite de libertate și în imposibilitate de a comunica, așa cum e cazul pacienților internați la terapie intensivă, au blamat instituţia și inițiativa noastră. Avocatul Poporului nu se substituie niciunei autorităţi publice, nici Parchetului, niciunor comisii de control, care au rolul lor în a stabili exact ce anume s-a petrecut Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Ne exprimăm însă speranța ca în viitor toate autorităţile publice să colaboreze instituţional, deplin și transparent cu Avocatul Poporului, garantul constituţional al respectării drepturilor și libertăţilor fundamentale”, se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.

Articolul precedentPeste 59.000 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani programate la vaccinare cu vaccinul AstraZeneca
Articolul următorGCS anunță un număr zilnic de infectări de aproape 5.000 de cazuri