Peste 500 de participanti la cea de-a X-a editie a Conferintei de Microbiologie si Epidemiologie

0
56

Peste 500 de specialisti in microbiologie, epidemiologie, boli infectioase, medicina de familie, pediatrie, dar si din alte arii medicale conexe au luat parte la cea de-a X-a editie a Conferintei de Microbiologie si Epidemiologie, desfasurata in perioada 2-4 noiembrie 2017, la Bucuresti.

Evenimentul a fost deschis oficial in data de 2 noiembrie, printr-o ceremonie la care au participat conf. univ. dr. Florin Buicu – presedintele Comisiei pentru Sanatate din Camera Deputatilor, care si-a exprimat sustinerea fata de legea vaccinarii dar si fata de proiectul aflat in lucru care vizeaza combaterea TBC-ului, dar si ministrul Sanatatii – prof. univ. dr. Florian Bodog, conf. univ. dr. Diana Loreta Paun, Secretar de Stat, Departamentul de Sanatate Publica din cadrul Administratiei Prezidentiale, prof. univ. dr. Marian Negut – presedinte de onoare al Societatii Romane de Microbiologie, prof. univ. dr. Geza Molnar – presedinte de Onoare al Societatii Romane de Epidemiologie.

Tot in deschiderea evenimentului a avut loc si un moment special, ce a marcat implinirea a 50 de ani de la disparitia acad. stefan Nicolau.

Programul Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie a inclus sesiuni stiintifice de prezentari orale in care au fost expuse cele mai noi informatii in domeniu, sesiuni care au fost succedate de paneluri de discutii unde au fost angrenati specialisti din domeniu, printre care: conf. dr. Gabriel Adrian Popescu, prof. dr. Monica Licker, conf. dr. Geza Molnar, dr. Roxana Şerban, conf. dr. Irina Codita, sef lucr. dr.Gabriel Ionescu, prof. dr. Emanoil Ceausu, dr. Camelia Ghita, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, dr. Anca Draganescu, prof. dr. Simona Ruta, dr. Florin Popovici, dr. Adriana Pistol, conf. dr. Emilian Popovici, prof. dr. Daniela Pitigoi, dr. Alexandra-Maria Nascutiu, dr. Dragos Florea, prof. dr. Gilda Popescu, dr. Adriana Socaci, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, conf. dr. Adriana Hristea, prof. dr. Viorel Jinga, sef lucr. dr. Irina Strambu, dr. Mioara Matei, prof. dr. Luminita Smaranda Iancu, conf. dr. Amanda Radulescu.

De asemenea, in cadrul manifestarii stiintifice au fost si prezentari de postere, sesiuni dedicate comunicarii in sanatatea publica, respectiv pregatirii profesionale a medicilor rezidenti in microbiologie si epidemiologie. De asemenea, o sesiune speciala a fost alocata tinerilor medici.

Participantii la conferinta au putut afla date importante cu privire la profilul de rezistenta al germenilor implicati in infectiile asociate asistentei medicale, cu privire la consumul de medicamente, importanta vaccinarii, importanta supravegherii infectiilor virale cauzate de virusurile respiratorii non-gripale, la noile tinte terapeutice in infectia cu virusul hepatitic B, tuberculoza, precum si informatii legate de evolutia epidemiei de rujeola – Romania 2016-2017, vaccinarea antipneumococica.

Totodata, au fost dezbatute cele mai actuale probleme de sanatate publica din Romania si au fost prezentate rezultatele studiului privind ezitarea la vaccinare desfasurat in perioada iulie-august 2017 in Romania si ale anchetelor de acoperire vaccinala la nivel regional in anul 2017.

Presedintii evenimentului au fost prof. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, si prof. univ. dr. Emilian Popovici, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie.

Evenimentul a fost organizat stiintific de Societatea Romana de Microbiologie alaturi de Societatea Romana de Epidemiologie.

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentCum ne putem imbunatati memoria
Articolul următorStudiu: Cele mai multe alergii apar la maturitate