Studiu: Cele mai multe alergii apar la maturitate

0
5

O noua cercetare arata ca aproape jumatate dintre persoanele care au alergii la anumite alimente le-au dezvoltat la maturitate. De asemenea, potrivit studiului, rasele cele mai supuse acestui risc sunt hispanicii, asiaticii si afro-americanii.

Studiul a fost facut pe un esantion de 53.575 de persoane cu cetatenie americana. in urma cercetarii, specialistii au descoperit ca, dintre adultii diagnosticati cu alergii alimentare, 45% au dezvoltat afectiunile in timpul maturitatii, iar simptomele au fost diferite de cele ale copiilor cu alergii.

„Deseori, alegriile sunt considerate o conditie care se dezvolta in copilarie, asa ca acest procent de 45% este surprinzator”, a marturisit coordonatorul cerectarii, medicul Ruchi Gupta.

Potrivit acestuia, cele mai des intalnite tipuri de alergii la adulti sunt alergiile la crustacee (3.6% din cazuri) si alergiile la nuci de copac (1.8% dintre cazuri).

Studiul a aratat, de asemenea, si care sunt categoriile rasiale cele mai expuse alergiilor la alimente. Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele cele mai predispuse provin din randul hispanicilor, asiaticilor si afro-americanilor.

Reezultatele cercetarii au fost prezentate in cadrul intalnirii anuale organizate de Colegiul American de Alergie, Astm si Imunologie.

Articolul precedentPeste 500 de participanti la cea de-a X-a editie a Conferintei de Microbiologie si Epidemiologie
Articolul următorMinisterul Sanatatii demareaza primul program de depistare precoce a cancerului de san