Peste 380 de participanti la Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare, editia a IV-a

0
43

Peste 380 de medici specialisti pneumologi, dar si din alte domenii conexe, au luat parte timp de doua zile la cea de-a IV-a editie a Conferintei Managementul Bolilor Pulmonare, desfasurata in perioada 2-3 octombrie 2015 la Bucuresti.

Conferinta, ce a avut ca tematica „Pneumologia la granita cu alte specialitati”, a vizat o noua abordare a subiectelor cu privire la managementul afectiunilor pulmonare, prin interdisciplinaritate.

Astfel, in cadrul conferintei au fost dezbatute teme ce au vizat problematica bolilor pulmonare in Romania, importanta diagnosticarii precoce a afectiunilor pulmonare, limitarile si problemele pe care medicul pneumolog, si nu numai, le intampina in ingrijirea persoanelor cu boli pulmonare, precum si alte subiecte de interes.

Daca in prima zi a evenimentului au fost dezbatute teme ce au avut ca subiecte „Sindromul de apnee de somn”, „Tratamentul anticoagulant in practica medicala”, „Arealul non-aderentei pulmonare. Cauze de non-aderenta in patologia pulmonara”, „Severitatea BPOC din perspectiva nutritionala”, „Medicina defensiva – mit sau realitate?”, „Managementul bolilor respiratorii cronice in practica medicului de familie conform CoCa 2015”, „Granulomatoza Wegener: un cal troian”, „Diagnosticul precoce al cancerului bronhopulmonar”, „Fumatul la femei, problema de sanatate publica”, „Tehnici de abordare a pacientilor fumatori, adaptate medicului pneumolog”, „Este screening-ul o metoda eficienta de detectie a cancerului bronhopulmonar?”, in cea de-a doua zi, pe 3 octombrie, au fost prezentate: „Comorbiditatile cardiovasculare in BPOC, „Abordul hipertensiunii arteriale la pacientii cu boli cronice obstructive pulmonare”, „Algoritm de diagnostic in practica medicului de familie”, „Ecografia pleurala – tehnica neinvaziva indispensabila pentru diagnosticul si tratamentul afectiunilor pleurale”, „Reabilitarea pulmonara si managementul bolilor pulmonare”, „Somnul – o necesitate”, „Fumatul pasiv si riscul de astm si BPOC la copii”, „Hipoxemia in bolile pulmonare cronice si raspunsul la oxigenoterapie”, „Sindromul obstructiv distal veriga de legatura intre astm si BPOC”, „Tratamentul actual al fibrozei pulmonare idiopatice”, „Cum tratam o exacerbare a bronhopneumopatiei cronice obstructive?”.

Presedintele celei de-a IV-a editie a Conferintei Managementul Bolilor Pulmonare a fost prof. univ. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Manifestarea s-a adresat exclusiv profesionistilor din domeniul medical.

Articolul precedentA inceput a IV-a Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare
Articolul următorOMS: Imbatranirea sanatoasa necesita o abordare corecta de-a lungul intregii vietii