A inceput a IV-a Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare

0
18

Societatea Romana de Pneumologie a dat startul celei de-a IV-a editii a Conferintei „Managementul Bolilor Pulmonare”, in prezenta a numerosi medici specialisti veniti din intreaga tara la Bucuresti.

Tema generala a Conferintei de anul acesta este „Pneumologia la granita cu alte specialitati”, subliniindu-se astfel ca prim obiectiv importanta unei abordari interdisciplinare in sfera pneumologiei.

Problematica bolilor pulmonare in Romania, importanta diagnosticarii precoce a bolii, limitarile si problemele pe care medicul pneumolog, si nu numai, le intampina in ingrijirea persoanelor cu boli pulmonare sunt printre pricipalele teme care vor fi dezbatute in timpul celor doua zile dedicate evenimentului (2-3 octombrie 2015).

Ad in title

„Dorim ca prin abordarea interdisciplinara a celei de-a IV-a Conferinte Managementul Bolilor Pulmonare sa aducem o plus-valoare continutului stiintific, punand accent pe importanta schimbului de experienta intre specialisti. Speram astfel, ca evenimentul nostru sa creeze prin diversitatea temelor un confort echipelor multidisciplinare, sa asigure un dialog constructiv, sa deschida si sa simplifice drumurile spre colaborari si dezbateri fructuoase, fiind in acest mod si un exemplu edificator al necesitatii organizarii si pe viitor a unor intalniri similare, aflate la granita dintre specialitati”, a declarat prof. univ. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Bolile pulmonare sau respiratorii cauzeaza 1 din 8 decese pe teritoriul Uniunii Europene in fiecare an, potrivit Fundatiei Europene a Plamanilor, in timp ce minimum 6 milioane de europeni se interneaza intr-un spital ca urmare a acestor afectiuni.

Conform datelor organizatiei, afectiuni precum pneumonia, tuberculoza, cancerul pulmonar si boala pulmonara obstructiva cronica au provocat, in total, aproximativ 9.5 milioane de decese, in 2008, in intreaga lume, cauzele principale ale bolilor pulmonare fiind fumatul, poluare si infectiile respiratorii.

Articolul precedentSanatateaTV.ro a fost premiata la Zilele Institutului Clinic Fundeni
Articolul următorPeste 380 de participanti la Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare, editia a IV-a