Peste 300 de persoane si-au masurat tensiunea arteriala, in Bucuresti

0
25

Societatea Romana de Hipertensiune a organizat o actiune de testare a hipertensiunii arteriale, adresata locuitorilor din Bucuresti, in timpul careia 352 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 90 de ani si-au masurat gratuit tensiunea arteriala. Evenimentul a avut loc intr-un spatiu special amenajat din curtea Spitalului Clinic Coltea din Bucuresti, cu o zi inainte de celebrarea Zilei Mondiale de lupta impotriva hipertensiunii arteriale, marcata, in fiecare an, pe 17 mai.

Din numarul total de participanti, 300 au fost locuitori ai Bucurestiului.

Persoanele carora le-a fost masurat nivelui tensiunii arteriale au primit, totodata, din partea medicilor, informatii utile referitoare la avantajele adoptarii unui stil de viata sanatos si la importanta depistarii precoce a hipertensiunii arteriale, una dintre cauzele principale ale bolilor cardiovasculare, cu risc de deces, la nivel populational, in Romania.

Ad in title

„si anul acesta, ca si in anii trecuti, prin actiunea de testare desfasurata la Spitalul Coltea din Bucuresti am reusit sa identificam persoane cu valori tensionale ridicate si sa le ajutam sa constientizeze riscurile pe care aceasta boala le implica. Dintre participanti, 188 de persoane, adica un procent de 53,4%, au avut valori tensionale crescute, peste 140mmHg pentru tensiunea arteriala sistolica si/sau peste 90mmHg pentru tensiunea arteriala diastolica, sau au fost diagnosticate cu hipertensiune arteriala.”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobantu, Presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Dintre cele 188 de persoane, 123 de oameni au fost hipertensivi cunoscuti, insa 95 de persoane au specificat ca urmeaza un tratament regulat impotriva hipertensiunii arteriale. alte 33 de persoane din cele 95 hipertensive si aflate sub un tratament adecvat au avut valori tensionale optime (tensiunea arteriala sistolica <140mmHg, iar tensiunea arteriala diastolica <90mmHg).

Mai multe detalii pe www.comunicatemedicale.ro

Articolul precedent31,4 dintre romani sufera de obezitate, iar 34,5% sunt supraponderali
Articolul următorAproximativ 950 de participanti la cel de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice