Peste 300 de cazuri de salmonella confirmate în UE, probabil asociate cu carnea de pui, anunță ECDC

0
214

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunţat că un focar de salmonella asociat cu carnea de pui afectează în prezent 16 ţări.

ECDC a declarat că au fost raportate 335 de cazuri confirmate în 15 ţări europene, precum şi în Statele Unite, în perioada ianuarie – 24 octombrie, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

În Germania au fost în total 18 cazuri în acest an, potrivit evaluării.

Un total de nouă persoane din trei ţări au necesitat îngrijiri medicale în unităţi medicale, iar o persoană din Austria a murit în urma contractării bacteriei.

Carnea de pui este considerată sursa probabilă a focarului, care include trei tipuri diferite de Salmonella enteritidis ST11, a scris agenţia cu sediul la Stockholm într-o evaluare comună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

ECDC a indicat în comunicat că există probabilitatea să fie raportate cazuri suplimentare până la identificarea sursei.

Bacterii similare cu cele care au provocat focarul au fost descoperite în eşantioane de carne de pui şi în kebab de pui, au declarat cele două agenţii europene.

Eşantioanele au condus către şapte producători din Polonia şi unul din Austria, însă în unităţile lor de producţie nu au fost descoperite dovezi microbiologice ale contaminării, au precizat agenţiile.

Articolul precedentPrimul implant de stimulatoare cardiace permanente la SCJU Suceava
Articolul următorS.L dr. Vladiana Romina Turi, Spitalul CF Timișoara: Importanța recunoașterii semnelor și simptomelor unui AVC