Peste 25.000 de persoane cu diabet zaharat in judetul Mures. Care este problema intampinata de Casa de Asigurari de Sanatate

0
57

Numarul cazurilor de diabet zaharat in judetul Mures creste de la an la an si a depasit 25.000. Anuntul a fost facut de directorul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Mureş, Rodica Biro, care a precizat ca, in 2020, sunt cu 3,7% mai multe persoane cu aceasta afectiune inscrise in Programul Naţional de Diabet Zaharat. Lucrul nu este valabil si in cazul medicilor, care fac fata cu greu numarului mare de cazuri. 

„La sfarşitul lunii septembrie a acestui an aveam incluse in programul naţional 25.506 de persoane cu diabet, dintre aceştia 126 sunt copii cu diabet zaharat automonitorizat, 8.101 adulţi automonitorizaţi. Se inregistreaza o creştere de peste 3,70% creştere a numarului de pacienţi faţa de anul precedent. Din acest motiv şi cheltuielile aferente au fost in creştere. Avem 32 de pacienţi cu pompe de insulina, sumele au crescut cu 10,34% , au crescut şi sumele alocate pe testele de automonitorizare. Este un program foarte complex, singura problema pe care o putem sesiza este nevoia de a avea medici de specialitate diabetologi pentru ca numarul pacienţilor este in creştere”, a declarat Rodica Biro.

Suma alocata prin CAS Mureş pentru Programul Naţional de Diabet Zaharat este acest an de 31, 3 milioane de lei.

Articolul precedentCNAS are un nou presedinte
Articolul următorZiua mondiala de lupta impotriva BPOC