Baiat de 7 ani cu doua degete amputate, operat cu succes de medicii de la SCJU Targu Mures

0
106

Un baiat de 7 ani, care a ramas fara doua degete in urma unui accident, a fost operat cu succes de medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa (SCJU) Targu Mures. Acestia au reusit, in urma unei operatii-maraton de 7 ore, sa ii replanteze cele doua degete copilului. 

„O echipa de medici, formata din Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastica, Loredana Ungureanu, medic specialist ATI şi medici rezidenţi din specialitatea chirurgie plastica, coordonata de Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastica şi microchirurgie reconstructiva, au realizat, duminica dupa-amiaza, 17 noiembrie, o intervenţie de replantare de degete 2 şi 3 mana stanga, unui copil de 7 de ani, in urma unui accident. Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Targu Mureş cu elicopterul SMURD, din judeţul Sibiu. Intervenţia a durat 7 ore şi a constat in osteosinteza degetelor amputate, precum şi refacerea tendoanelor, vaselor şi nervilor, fiind incheiata cu succes”, a anunţat intr-un comunicat de presa, SCJU Targu Mureş, transmite Agerpres. 

Institutia medicala a precizat ca baiatul este monitorizat postoperator in cadrul Compartimentului ATI Copii şi va fi supravegheat in continuare de catre o echipa complexa de medici pentru monitorizarea evoluţiei, primele 14 zile fiind critice pentru viabilitatea segmentelor replantate.
Ulterior, acesta va trebui sa urmeze un program de fizio-chineto-terapie pentru reluarea funcţionalitaţii degetelor. 

SCJU Targu Mureş a mai precizat ca, in cadrul aceluiaşi compartiment de chirurgie plastica şi microchirurgie reconstructiva, in ultimele zile, au mai avut loc mai multe intervenţii salvatoare.

„Echipa de medici de chirurgie plastica este aceeaşi care, in data de 7 aprilie, coordonata tot de Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastica şi microchirurgie reconstructiva, au realizat o intervenţie de replantare de braţ unui barbat de 61 de ani, in urma unui accident prin cadere de la alt nivel, soldat cu amputaţie de braţ drept treimea medie. Tot in cursul serii de duminica, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Targu Mureş a ajuns un tanar de 28 de ani din judeţul Harghita, care a suferit un accident de caruţa, fiind adus cu defect complex de hemi-faţa stanga. in acest moment, pacientul este internat in cadrul Secţiei Clinice ATI, iar in momentul in care starea generala va permite, este in aşteptarea unei intervenţii de reconstrucţie a hemi-feţei stangi”, a precizat SCJU Targu Mureş.

Articolul precedentCNAS are un nou presedinte
Articolul următorZiua mondiala de lupta impotriva BPOC