Peste 15.000 de tineri au primit informatii despre prevenirea si testarea HIV

0
20

Peste 15.000 de tineri au primit informatii despre HIV si au avut posibilitatea de a se implica in activitatile organizate de Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS), in cadrul campaniei Safe sex! Tested sex!, la Festivalul Peninsula, in perioada 23-26 august 2012.

Tinerii au aflat care sunt cele mai bune metode de prevenire HIV si in ce consta testarea pentru depistarea virusului. De asemenea, participantii la Festivalul Peninsula si-au testat cunostintele despre HIV si au primit cele mai avizate raspunsuri la intrebarile lor de la medicii infectionisti prezenti in cortul Asociatiei Romane Anti-SIDA.

„Ne-am dorit ca prin aceste activitati sa transmitem un mesaj important tuturor: Have safe sex! Have tested sex!. Safe sex pentru ca este esential ca tinerii sa inteleaga ca folosirea prezervativului le poate salva viata si Tested sex pentru ca in cazul unui diagnostic precoce, pacientii seropozitivi care urmeaza tratamentul prescris de medic pot avea o durata de viata similara cu a unui om sanatos”, a declarat Mihai Lixandru, coordonator eveniment Asociatia Romana Anti-SIDA.

Ad in title

Conform ultimelor statistici, la nivelul anului 2011, 64% dintre noii pacienti diagnosticati cu HIV s-au infectat prin intermediul contactului heterosexual neprotejat.

Articolul precedentAPMGR respinge noua taxa clawback adoptata de Guvernul Romaniei
Articolul următorAl XXII-lea Congres National de Hepatologie, un eveniment cu traditie