Persoanele bolnave de cancer, intr-o lupta continua cu sistemul de sanatate

0
41

Persoanele bolnave de cancer sunt intr-o lupta continua atat cu boala, cat si cu sistemul de sanatate. Mai mult, aproximativ 25 de medicamente oncologice nu se gasesc in Romania, fapt care pune viata pacientilor in pericol.

a€œAsta este o mare greutate pentru parinti, pentru ca ei sunt nevoiti sa le cumpere. Problema este ca ele nu se gasesc in Romania si atunci parintii trebuie indrumati si sprijiniti ca sa si le procure, ori, va puteti inchipui ce inseamna asta pentru un parinte foarte suparat, foarte necajit care nu mai are nici bani, care nu stie ce se intampla cu el si care este lovit de curand de o mare drama, posibilitatea de a-si pierde copilul? Va imaginati ce inseamna pentru el sa caute aceste medicamente. Şi ne pare foarte rau ca din 2007 si pana in prezent noi am semnalat autoritatilor, ca Asociatie de parinti, periodic acest lucru si inca nu s-a rezolvat si nu sunt posibilitati sau nu se intrevad posibilitati de rezolvare a situatiei”, a declarat pentru SanatateaTv.ro, Iulina Ghidu, director executiv Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia P.A.V.E.L. a derulat in luna iulie 2012 un nou program care sa vina in sprijinul copiilor si tinerilor bolnavi de cancer. Programul se va derula pe o perioada de sase luni.

„Ne-am gandit sa venim in sprijinul copiilor bolnavi de cancer si a familiilor lor, ca pe langa tratamentul medical pe care il primesc sa beneficieze si de consiliere psihologica, de asistenta sociala, de terapie prin joc, de sprijin material atat cat se poate si activitati de petrecere a timpului liber. in jur de 250 de copii, pe parcursul a 6 luni, vor benefia de acest sprijin pe care noi il acordam”, a declarat Alina Mitroi, psiholog clinician si coordonator proiecte in cadrul Asociatiei P.A.V.E.L.

Articolul precedentAPMGR respinge noua taxa clawback adoptata de Guvernul Romaniei
Articolul următorAl XXII-lea Congres National de Hepatologie, un eveniment cu traditie