Personalitati marcante ale lumii medicale, autoritati, oameni de cultura si pacienti s-au reunit in Amfiteatrul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” pentru a marca, in data de 21 septembrie 2012, un moment de inalta semnificatie, ceremonia de sfintire a unitatii sanitare dupa finalizarea tuturor lucrarilor de constructie, reabilitare si modernizare.

a€œNecesitatea reabilitarii acestui spital a fost imperativa, atunci cand ai performanta ca scop. Sprijinul autoritatilor si al colegilor mei au fost decisive pentru a putea realiza constructia, dar si pentru a mentine functional un alt compartiment, in acelasi timp. Acest demers a fost derulat pe o perioada de patru ani, iar acum, la final, s-a simtit nevoia ca aceasta lucrare a omului sa fie sfiintita, pentru ca, pana la urma, Dumnezeu lucreaza prin oameni. Am adus in sprijinul pacientilor cele mai avansate tehnologii si am dorit ca sprijinul oferit acestora sa fie mai mare”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Penescu, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie a€œDr. Carol Davila”.

Ceremonia de sfintire a fost oficiata de Preasfintitul Varlaam, Episcop-Vicar Patriarhal, si Parintele Arhimandrit Melchisedec Velnic, staretul Manastirii Putna, alaturi de preotul spitalului si ceilalti preoti slujitori.

Printre personalitatile marcante care au luat parte la ceremonia de sfintire a Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” s-au numarat prof. univ. dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, prof. univ. dr. Florian Popa, fost rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, reputat profesor si membru al Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, conf. univ. dr. Florian Bodog, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, prof. univ. dr. Eugen Mota, presedintele Societatii Romane de Nefrologie.

De asemenea, la eveniment au mai fost prezenti prof. univ. dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Oftalmologie, conf. univ. dr. Vasilica Cristescu, managerul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „N. Paulescu”, prof. univ. dr. Petre Calistru, managerul Centrului de Diagnostic si Tratament „Dr. V. Babes”, prof. univ. dr. Daniela Bartos, fost ministru al Sanatatii, precum si prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, seful Clinicii de Medicina Interna si Nefrologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.