Persoanele varstnice din Bucuresti si 3 judete din Romania vor beneficia de un sistem unic de teleasistenta numit Butonul Rosu

0
26

Persoanele varstnice vulnerabile si cu posibilitati materiale reduse din Bucuresti si Judetele Ilfov, Buzau si Constanta vor beneficia de unsistem unic de teleasistenta, numit Butonul Rosu, conform unui comunicat de presa remis redactiei www.SanatateaTV.ro .

Butonul Rosu reprezinta un serviciu de teleasistenta complementar celui de urgenta si este special conceput pentru varstnicii care sufera de diferite probleme de sanatate – cum ar fi anxietate, boli cronice, accidente vasculare cerebrale, etc.

Prin intermediul unei bratari tip ceas, din silicon medical, dotata cu un buton rosu de panica, rezistenta la apa si conectata wireless la un telefon cu taste mari, ce este conectat la o retea de telefonie mobila sau fixa varstnicii pot semnala o situatie de urgenta prin apasarea butonului rosu.

Ad in title

Acest semnal este transmis automat catre un Dispecerat, iar un dispecer va procesa informatiile primite prin dispozitivul mobil.

Sistemul Butonul Rosu vizeaza rezolvarea unor probleme frecvent intalnite in cazul persoanelor varstnice, potrivit reprezentantilor uneia dintre asociatiile care implementeaza proiectul, respectiv:

a€¢ servicii sociale si medicale subdezvoltate comparativ cu numarul de varstnici in nevoie din Bucuresti, Ilfov, Buzau si Constanta;

a€¢ numar mare de varstnici cu posibilitati materiale reduse si fara apartinatori, cu o stare de sanatate precara;

a€¢ lipsa serviciilor complementare pentru varstnici dupa finalizarea celor 90 zile suportate de CNAS;

a€¢ accesul limitat la servicii medicale si sociale pentru varstnicii din mediul rural;

Butonul Rosu este un proiect al Fundatiei Crucea Alb Galbena Romania, in parteneriat cu Asociatia Four Change, Fundatia Crucea Alb Galbena Constanta si Fundatia Crucea Alb Galbena Buzau.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii: Nu sunt informatii despre vreo epidemie de gripa
Articolul următorMariuca Ivan: Din 20% din populatia varstnica ce necesita ingrijire la domiciliu, numai 0.23% beneficiaza de aceasta