Ministerul Sanatatii: Nu sunt informatii despre vreo epidemie de gripa

0
18

Ministerul Sanatatii anunta ca aparitia unei epidemii de gripa in acest moment este putin probabila, in ultimele patru luni – din septembrie 2015, pana la finalul lunii ianuarie confirmandu-se prin teste de laborator specifice 31 de cazuri de gripa.

„in acest moment nu exista informatii legate de iminenta aparitiei unei epidemii de gripa. Pana in prezent, specialistii in sanatate publica au informat MS ca activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasa, fara raspandire geografica larga si fara tendinta de crestere semnificativa. De la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute si pana in data de 27 ianuarie 2016, s-au inregistrat 31 cazuri de gripa confirmate in laborator la nivel national”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Pentru campania de vaccinare 2015-2016 Ministerul Sanatatii a cumparat 500.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost distribuite la directiile de sanatate publica la nivel local. De asemenea, numarul dozelor de vaccin a fost suplimentat pentru persoanele aflate la risc cu inca 143.000. Pentru acest sezon gripal, vaccinurile antigripale contin antigenele necesare prevenirii infectiei cu virusul AH1N1.

Ad in title

De vaccinare antigripala gratuita beneficiaza persoanele peste 65 de ani, copii, persoane cu boli cronice, personal medical si gravide.

Articolul precedentAplicatie mobila pentru depistarea hipertensiunii arteriale lansata de Societatea Romana de Cardiologie
Articolul următorPersoanele varstnice din Bucuresti si 3 judete din Romania vor beneficia de un sistem unic de teleasistenta numit Butonul Rosu