Mariuca Ivan: Din 20% din populatia varstnica ce necesita ingrijire la domiciliu, numai 0.23% beneficiaza de aceasta

0
33

Din totalul persoanelor varstnice din Romania, un numar destul de mic beneficiaza de ingrijire la domiciliu, potrivit Fundatiei Crucea Alb Galbena. Mai exact, 0,23% dintr-un procent de 20%. Pentru a veni in sprijinul acestora, reprezentantii Fundatiei au lansat un sistem unic de teleasistenta.

„Peste 20% din populatia varstnica a Romaniei are nevoie de ingrijire la domiciliu, dar numai 0.23% beneficiaza concret de aceasta, in contextul in care in ultimii ani a fost constatata o scadere a suportului financiar public pentru serviciile sociale. Prin intermediul proiectului Butonul Rosu, ne propunem sa cream un model de buna practica la nivel national in teleasistenta si telemonitorizare a serviciilor integrate adresate varstnicilor din Romania si totodata sa dam speranta unei vieti mai bune bunicilor si parintilor nostri”, a declarat Mariuca Ivan, Director general, Fundatia Crucea Alb Galbena Romania cu ocazia lansarii Butonului Rosu.

Sistemul unic de teleasistenta asigura servicii de ingrijiri socio-medicale la domiciliu a persoanelor in varsta din Bucuresti, Ilfov, Buzau si Constanta, referitoare la: informarea, consilierea si suportul direct si telefonic privind drepturile pacientului la servicii sociale si medicale, la serviciile de ingrijiri medicale la domiciliu (ex:masurarea parametrilor fiziologici, tensiune arteriala, pulsoximetrie, EKG daca e nevoie, glicemie) cel putin o data pe luna, pe durata a 24 de luni, la evaluarile sociale lunare in cadrul carora se va realiza management de caz, mediere, relationare cu institutiile statului, suport pentru pregatirea documentatiei necesare pentru acordarea de sprijin institutional/financiar, precum si interventia unui medic si/sau kinetoterapeut daca este necesar.

Ad in title
Articolul precedentPersoanele varstnice din Bucuresti si 3 judete din Romania vor beneficia de un sistem unic de teleasistenta numit Butonul Rosu
Articolul următorSpecialisti: Avem mai putin de un sfert din infrastructura necesara pentru radioterapie