Paturile pentru bolnavii COVID-19 au fost suplimentate în spitalele din Bucuresti

0
34

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat suplimentarea numărului de paturi pentru bolnavii COVID-19 în spitalele din Bucureșt, respectiv la Institutul Fundeni, Institutul Oncologic București, Spitalul Colentina, Spitalul Gerota și Spitalul Colțea

„Am mers pentru suplimentarea paturilor, am mers către spitale cu tradiție în tratarea bolilor cronice, am mers către Institutul Fundeni, și avem acolo un număr de 70 de paturi cu oxigen și un număr de 14 paturi de terapie intensivă care fie sunt disponibile deja, fie sunt în pregătire. Am mers către Institutul Oncologic București și avem un număr de 5 paturi de Terapie Intensivă și alte 5 paturi pentru terapie acută, care sunt disponibile. 35 de paturi la Spitalul Colentina, două paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Gerota, la Colțea 16 paturi cu oxigen”, a spus Vlad Voiculescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Vlad Voiculescu a anunțat și o creștere a numărului de paturi din unitățile mobile.

„Avem, de asemenea, o creștere a numărului de paturi avizate în unitățile mobile, acele unități din curțile spitalelor. Vorbim de o creștere de la 8 la 12 paturi la fiecare mașină și vorbim de o creștere la 45 a paturilor de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Începând cu ziua de mâine (n.r. luni) vom avea, de asemenea, 12 paturi în plus la Victor Babeș în București”, a mai spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că în momentul acesta, există peste 1.600 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților COVID-19, în urma reviziunirii Ordinului 434 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor.

Ministrul a spus că numărul de pacienți infectați și internați a ajuns la cifra record de 13.714 bolnavi și 1.456 de pacienți la ATI.

“Cu greu se poate spune că una sau alta dintre aceste cifre sunt în responsabilitatea sistemului medical. Vorbim despre cifre pe care sistemul medical nu le poate influența, care țin mai degrabă de solidaritate și responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Deci, numărul de internări și numărul de internări cu forme grave care trebuie să ajungă la terapie intensivă nu depind de sistemul medical.Un apel cât se poate de clar și sincer la responsabilitate față de ceilalți”, a declarat ministrul.

O ședință privind situația paturilor ATI pentru pacienții COVID-19 a avut loc sâmbătă seara, mai mulți manageri de spital participând la o videoconferință cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În cadrul întâlnirii online, ministrul Voiculescu le-a cerut managerilor prezenți să identifice locuri unde pot fi suplimentate paturile ATI pentru bolnavii COVID-19.

Articolul precedentSolicitare către spitalele MAI, SRI, MApN și ale Transporturilor pentru creșterea implicării în pandemie
Articolul următorDr. Andreea Moldovan, despre paturi suplimentare pentru pacienții COVID-19