Dr. Andreea Moldovan, despre paturi suplimentare pentru pacienții COVID-19

0
34

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a declarat că serviciile de urgență sunt mai mult decât încărcate cu bolnavi COVID-19, făcându-se eforturi să se identifice paturi suplimentare pentru a fi puse la dispoziția acestora.

„Ne străduim în continuare și în permanență să găsim soluțiile cele mai bune pentru sistemul sanitar. Există comunicare și colaborare, zi și noapte, cu managerii spitalelor din țară și cu directorii DSP-urilor, și cu colegii de la urgență și terapie intensivă, pentru că împreună putem să identificăm soluțiile cele mai bune. Simțim din partea colegilor foarte multă deschidere și colaborare, pentru că realizăm cu toții că este un moment de criză peste care trebuie să trecem cu bine. Avem paturi de terapie intensivă pe care ne străduim să le identificăm suplimentar pentru a fi puse la dispoziție pacienților cu infecție SARS-CoV-2, astfel încât identificăm atât paturi de ATI, cât și de terapie acută sau intermediară, în care pacienții cu forme mai puțin grave de COVID-19 să poată să fie îngrijiți corespunzător. Trebuie să fie un efort al tuturor pentru că suntem cu toții în aceeași barcă”, a declarat dr. Andreea Moldovan, în cadrul unei conferințe comune cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

O ședință privind situația paturilor ATI pentru pacienții COVID-19 a avut loc sâmbătă seara, mai mulți manageri de spital participând la o videoconferință cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În cadrul întâlnirii online, ministrul Voiculescu le-a cerut managerilor prezenți să identifice locuri unde pot fi suplimentate paturile ATI pentru bolnavii COVID-19.

Articolul precedentPaturile pentru bolnavii COVID-19 au fost suplimentate în spitalele din Bucuresti
Articolul următorMedicul șef al UPU SMURD Bucureşti, despre creșterea numărului de pacienți COVID transportați