Solicitare către spitalele MAI, SRI, MApN și ale Transporturilor pentru creșterea implicării în pandemie

0
25

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat reţelelor de spitale MAI, SRI, MApN, al Transporturilor, o implicare mai puternică în gestionarea pandemiei de COVID-19.

„Solicităm o implicarea mai puternică a reţelelor de spitale MAI, SRI, MApN, al Transporturilor, şi suntem siguri că vom primi ajutor. De altfel, o bună parte dintre ei s-au implicat deja cât se poate de serios în gestionarea acestei pandemii”, a afirmat Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a cerut, de asemenea, „spitalelor de cronici” să se implice mai mult în tratarea pacienţilor non-COVID.

„Anumite spitale de cronici, aşa numite spitale de cronici, spitale care deşi au baza materială şi resursa umană pentru a oferi îngrijire urgenţelor nu au făcut-o întotdeauna. Va trebui un efort, solicităm un efort din partea acestor spitale pentru specialităţi precum Ortopedie, ORL, Urologie, Chirurgie şi aşa mai departe”, a arătat Vlad Voiculescu.

O ședință privind situația paturilor ATI pentru pacienții COVID-19 a avut loc sâmbătă seara, mai mulți manageri de spital participând la o videoconferință cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În cadrul întâlnirii online, ministrul Voiculescu le-a cerut managerilor prezenți să identifice locuri unde pot fi suplimentate paturile ATI pentru bolnavii COVID-19.

 

Articolul precedentRecord de pacienți COVID internați, și la ATI. Numărul paturilor de terapie intensivă a crescut la 1.600
Articolul următorPaturile pentru bolnavii COVID-19 au fost suplimentate în spitalele din Bucuresti