Record de pacienți COVID internați, și la ATI. Numărul paturilor de terapie intensivă a crescut la 1.600

0
562

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că în momentul acesta, există peste 1.600 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților COVID-19, în urma reviziunirii Ordinului 434 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor.

Ministrul a spus că numărul de pacienți infectați și internați a ajuns la cifra record de 13.714 bolnavi și 1.456 de pacienți la ATI.

„Cu greu se poate spune că una sau alta dintre aceste cifre sunt în responsabilitatea sistemului medical. Vorbim despre cifre pe care sistemul medical nu le poate influența, care țin mai degrabă de solidaritate și responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Deci, numărul de internări și numărul de internări cu forme grave care trebuie să ajungă la terapie intensivă nu depind de sistemul medical.Un apel cât se poate de clar și sincer la responsabilitate față de ceilalți”, a declarat ministrul.

De asemenea, acesta a spus că un număr de 167 de copii bolnavi de COVID sunt internați în prezent, 16 dintre ei fiind în secții de terapie intensivă.

Dintre cei 16 copii aflați la ATI, doi sunt intubați, a precizat ministrul Vlad Voiculescu.

O ședință privind situația paturilor ATI pentru pacienții COVID-19 a avut loc sâmbătă seara, mai mulți manageri de spital participând la o videoconferință cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În cadrul întâlnirii online, ministrul Voiculescu le-a cerut managerilor prezenți să identifice locuri unde pot fi suplimentate paturile ATI pentru bolnavii COVID-19.

Articolul precedentAlte 511.290 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech ajung luni în România
Articolul următorSolicitare către spitalele MAI, SRI, MApN și ale Transporturilor pentru creșterea implicării în pandemie