Parintii copiilor bolnavi de cancer cer sanse egale la tratament si echipe multidisciplinare in centrele oncologice

0
24

Asociatia „Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa” (P.A.V.E.L.) – asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer – organizeaza cea de-a IV-a Conferinta Nationala dedicata problematicii cancerului la copii si tineri: „Interventia pe termen lung – conditie esentiala pentru integrarea optima a copilului cu cancer!”.

Evenimentul atrage atentia asupra faptului ca autoritatile abordeaza insuficient problematica si nevoile copiilor bolnavi de cancer, iar situatia in care se afla ei in tara noastra este una de risc.

„Pe langa incapacitatea sistemului sanitar de a oferi sanse egale la tratament (lipsa de specialisti, lipsa de medicamente, aparatura medicala etc.), atragem atentia asupra numarului scazut al serviciilor psiho-sociale adresate acestei categorii a populatiei, atat in perioada tratamentului cat si post-tratament”, se arata intr-un comunicat de presa remis www.sanatateatv.ro.

Ad in title

Totodata, parintii cu copii bolnavi de cancer sustin ca prezenta echipelor multidisciplinare in principalele centre oncologice este vitala, iar reteaua de sprijin si serviciile existente in comunitatile de unde provin pacientii este nevoie sa fie consolidate.

Cancerul este a doua cauza de deces in tara noastra, pentru intervalul de varsta 4-15 ani. Conform statisticilor Ministerului Sanatatii, aproximativ 5.000 copii sufera de cancer in Romania si anual sunt diagnosticate 500 cazuri noi.

Articolul precedentAstazi se analizeaza primele dosare pentru tratamentul fara interferon de catre CNAS. Tratamentul, disponibil de la 1 decembrie.
Articolul următorAcademia de Stiinte Medicale din Romania si-a desemnat noua conducere