Comisii OMS pentru problema refugiatilor si gestionarea regulamentului sanitar international. Romania, in comitetul tehnic

0
27

in zilele de 26 si 27 noiembrie 2015 are loc la Paris Reuniunea Comitetului Permanent al Biroului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, intalnire ce se desfasoara de patru ori pe an si in care se discuta teme importante legate de sanatatea publica.

La Reuniune participa si prof. univ. dr. Alexandru Rafila, membru al Comitetului si Presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

„Avand in vedere problema refugiatilor, a migrantilor care intra in Europa in aceasta perioada, Comitetul a propus infiintarea unei Comisii specializate care sa gestioneze din punct de vedere al sanatatii publice aceasta tema si de asemenea, o Comisie care sa gestioneze problemaRegulamentului Sanitar International, adica a regulilor care trebuie luate de statele membre ale OMS atunci cand apare o amenintare la adresa sanatatii in statele membre”, a declarat de la Paris in exclusivitate pentru www.sanatateatv.ro prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Ad in title

Totodata, potrivit acestuia, Romania va face parte din Comitetul Tehnic propus, astfel, de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

„Noi vom face parte din acest Comitet Tehnic, care se refera la sanatate si migranti, si probabil ca deja de la inceputul anului viitor vor avea loc primele reuniuni plenare ale acestui comitet”, ne-a mai declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Temele discutate in cadrul Reuniunii de la Paris vor fi transmise si la nivel local, Ministerului Sanatatii.

„Noi vom face o informare Ministerului Sanatatii apropo de temele abordate. Cred ca e foarte important ca noua conducere a Ministerului Sanatatii sa cunoasca toate aceste probleme care implica si Romania alaturi de celelalte state membre ale Uniunii Europene si sa poata sa fie pregatit Ministerul Sanatatii sa raspunda din punct de vedere conceptual, dar si din punct de vedere organizatoric amenintarilor care pot parea la adresa sanatatii in contextul evolutiilor socio-economice, dar si de natura politica sau in zona conflictelor militare care apar atat in Orientul Apropiat, dar si in alte zone ale regiunii europene, ale OMS”, a subliniat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Articolul precedentAstazi se analizeaza primele dosare pentru tratamentul fara interferon de catre CNAS. Tratamentul, disponibil de la 1 decembrie.
Articolul următorAcademia de Stiinte Medicale din Romania si-a desemnat noua conducere