150 de studenti la medicina au facut practica in Clinica de Ortopedie la Spitalul Elias printr-un program cu fonduri UE

0
61

150 de studenti la medicina au beneficiat de stagii de practica in Clinica de Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti, derulate printr-un proiect co-finantat din fonduri europene.

Programul s-a derulat in perioada iulie-noiembrie 2015 si a beneficiat de finantare de la Uniunea Europeana de aproape 1,7 milioane de lei.

in cele patru luni, fiecare dintre grupele de studenti inscrise au fost implicate in activitati specifice, precum participarea la programul zilnic al sectiei, efectuarea de manevre si imobilizari ortopedice, participarea activa la programul operator, dupa o pregatire teoretica specifica. Acestia au beneficiat, in acelasi timp, si de consiliere profesionala.

a€œin vederea instruirii practice, s-au achizitionat din fondurile alocate proiectului materiale sanitare, consumabile si echipamente in valoare de 200.000 Euro. De asemenea, din fondurile alocate proiectului, s-au acordat 150 subventii a cate 900 lei si 15 premii in bani (de cate 2.000 lei). Am apreciat interesul studentilor pentru activitatile organizate de catre medicii responsabili din Clinica de Ortopedie si consideram ca beneficiul major al acestui proiect, dincolo de insusirea unor cunostinte teoretice si practice peste nivelul celor din stagiile de ortopedie din curicula universitara, a constat in identificarea interesului pentru alegerea si construirea unei cariere profesionale in domeniu”, a mentionat prof. dr. Doina Dimulescu, managerul Spitalului Universitar de Urgenta Elias.

Programul de stagii de practica in ortopedie nu este primul de acest fel derulat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din capitala. Programe similare au avut loc si in anii trecuti, iar acestea ar putea continua datorita interesului crescut al studentilor medicinisti.

Articolul precedentAstazi se analizeaza primele dosare pentru tratamentul fara interferon de catre CNAS. Tratamentul, disponibil de la 1 decembrie.
Articolul următorAcademia de Stiinte Medicale din Romania si-a desemnat noua conducere