Astazi se analizeaza primele dosare pentru tratamentul fara interferon de catre CNAS. Tratamentul, disponibil de la 1 decembrie.

0
24

Comisia de Experti pentru afectiuni hepatice a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate va evalua in decursul zilei de astazi cele 123 de dosare depuse pana in prezent in vederea acordarii de tratament fara interferon.

Evaluarea dosarelor se va face pe baza criteriilor de eligibilitate care au fost stabilite in protocolul terapeutic, urmand sa beneficieze de decontarea medicatiei pacientii cu hepatica cronica virala C si ciroza hepatica C, cu stadiul de fibroza F4.

„in perioada urmatoare, comisia de experti pentru afectiuni hepatice se va intruni ori de cate ori vor fi depuse la CNAS aproximativ 100 de dosare. Cu siguranta, daca ar fi fost depuse azi 5.000 de dosare, ele nu ar fi putut fi analizate decat pe parcursul catorva luni”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Ad in title

Deciziile comisiei CNAS vor fi transmise caselor de asigurari de sanatate pana la finalul acestei saptamani urmand ca accesul la tratament sa se faca incepand cu data de 1 decembrie 2015.

Pana la data de 13 noiembrie 2015 au fost distribuite un numar de 2.720 de vouchere pentru investigatii in cele 11 centre din tara desemnate pentru evaluarea si monitorizarea pacientilor in vederea acordarii tratamentului fara interferon.

in baza acestor vouchere, pacientii beneficiaza de testari de specialitate gratuite, in urma carora, daca medicul curant stabileste ca pacientul corespunde criteriilor de eligibilitate, intocmeste dosarul pentru aprobarea tratamentului fara interferon si il inmaneaza pacientului, care il va depune la casa de asigurari cu care se afla in relatie contractuala medicul curant.

Perioada de valabilitate a investigatiilor efectuate in baza acestor vouchere este de 3 luni. Procesul de distribuire a voucherelor va continua.

Articolul precedentIntreruperea alaptatului. Care sunt recomandarile medicului.
Articolul următor150 de studenti la medicina au facut practica in Clinica de Ortopedie la Spitalul Elias printr-un program cu fonduri UE