Academia de Stiinte Medicale din Romania si-a desemnat noua conducere

0
81

Academia de Stiinte Medicale din Romania si-a desemnat noua conducere, in urma alegerilor de astazi, 27 noiembrie 2015.

Astfel, presedintele Academiei ramane in continuare prof. univ. dr. Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Romane si directorul Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

„Ma bucur ca a fost un vot pentru continuitate si ca activitatea din cei patru ani care s-au scurs a fost apreciata pozitiv, echipa a ramas practic aceeasi, si la nivelul filialelor, si asta creaza premisele unor bune realizari si in urmatorii patru ani, dupa parerea mea. E un semn de apreciere colectiv. Nu a fost doar efortul meu. A fost un efort de echipa si acest lucru a fost apreciat. Avem de consolidat niste lucruri pe care le-am castigat si de dezvoltat mai departe. Unele sunt mai mult consolidate, altele mai putin si altele asteapta sa fie dezvoltate de aici inainte. As mentiona un singur exemplu si anume Sectia de Sanatate Publica, care dorim sa fie mult mai prezenta si in colaborarea cu Ministerul Sanatatii si in viata publica a Romaniei, sa elaboreze planuri de sanatate, politici de sanatate s.a.m.d. Deci vom continua (n.r. colaborarea cu unele institutii ale statului) in special cu Ministerul Sanatatii, care a fost si cea mai buna, dar speram sa dezvoltam colaborarea cu Ministerul Educatiei, precum si cu alte ministere din Romania”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro prof. univ. dr. Irinel Popescu, presedintele Academiei de Ştiinte Medicale din Romania.

Potrivit ultimelor informatii, vicepresedinti au fost alesi: prof. dr. Mihai Coculescu – presedintele Sectiei Biomedicale (pentru cercetari fundamentale si translationale) a Academiei de stiinte Medicale din Romania, membru corespondent al Academiei Romane, vicepresedintele Consiliului stiintific al Institutului National de Endocrinologie „C.I Parhon”, prof. dr. Radu Deac – Director Executiv al Agentiei Nationale de Transplant, presedinte al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara (2006-2008) si prof. dr. Dan Mircea Enescu – presedintele Comisiei de Chirurgie Plastica a Colegiului Medicilor, membru in Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, membru in Comitetul Executiv al Asociatiei Europene de Arsuri si managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

in functia de secretar general ramane prof. dr. Mircea Ifrim, fost presedinte al Comisie pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, de altfel si cel care a pus bazele Facultatii de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii din Oradea, in anul 1991.

Materialul video il puteti viziona aici.

Articolul precedentParintii copiilor bolnavi de cancer cer sanse egale la tratament si echipe multidisciplinare in centrele oncologice
Articolul următorDurerile de cap – afectiune minora sau motiv de ingrijorare?